Kişiler günlük hayatta tuz tüketiminde en sağlıklı ve mineral açısından en zengin olanı tercih etmeye çalışır. Ancak son dönemlerde bazı tuzların yeni kullanım alanı keşfedildi. Tuzlar, özellikle zihnini ve ruhunu negatif enerjiden arındırmak isteyen kadınların ilgi noktası oldu. Enerjiyi yükselten ve negatif enerjiyi uzaklaştıran tuz çeşitleri arasında başta Himalaya ve Kaya tuzu geliyor.

Himalaya Tuzu
Yapılan araştırmalara göre himalaya tuzu vücuttaki elektrolitleri dengeler. Bunun yanı sıra yaşamınızdaki kötü enerjileri temizler. Birkaç gün suda beklettiğiniz bir parça tuz, negatif enerjiyi emer ve arındırıcı olan suyla bunların çözülüp sizden uzaklaşmasını sağlar.

Ayrıca günümüzde Himalaya tuz lambaları da oldukça rağbet görüyor. Lambaların Negatif  iyon yaydığı ve pozitif iyon üretimini engellediği biliniyor. Bu sayede havayı nötralize eden tuz lambaları elektromanyetik radyasyonu azaltıyor. 

Kaya Tuzu
Milyonlarca yıl öncesinde kendiliğinden oluşan kaya tuzu önemli mineralleri bünyesinde barındırıyor. Üzerinde biriken toprak tabakasıyla korunuyor ve bozulmadan günümüze kadar geliyor.

Malatya'da seçimde 4 bin 844 güvenlik personeli görev alacak Malatya'da seçimde 4 bin 844 güvenlik personeli görev alacak

Kaya tuzu vücudumuzda bulunan 92 mineralden 84 tanesini içeriğinde bulunduruyor. Bu nedenle vücut sağlığı için önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Enerji bakımından himalaya tuzuyla benzer etkiler gösteren kaya tuzundan bir bardağa bir çay kaşığı koyun ve bardağın yarısına sirke dökün. Aynı miktarda su ekleyerek karışımı evinizde bekletin. Kişilerin enerjisini yükseltip bulunduğu ortamın havasını etkileyerek nötrleşmesini sağlayacağı aktarılıyor. Özellikle uykusuzluk problemine, cilt salığına, stres ve gerginliğe iyi gelen kaya tuzunun yaşlanmayı geciktirdiği de bilinen faydaları arasında.

Dekoratif olorak da tercih edilen Kaya tuzu lambası ise halsizlik, mutsuzluk, düşük enerji ve yorgunluk gibi hislerinizi azaltıp enerjinizi yükseltiyor.
 

Editör: Sena ERDOĞAN