Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun yapımı devam eden yeni hayvan barınağı alanında incelemelerde bulunarak Belediye Fen İşleri Müdürü İsmail Mersinlioğlu’ndan bilgiler aldı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun’un talimatları doğrultusunda, şehrin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları için bünyesinde bir hayvan hastanesi de bulunduracak olan Yeni Hayvan Barınağı projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu yeni proje ile yaklaşık 2 Bin Sokak Hayvanı kapasiteli bir barınak Erzincan’a kazandırılmış olunacak.

Yeni hayvan barınağında  anne ve yavrulu bakım üniteleri, ameliyathane, karantina odaları, uyuz bakım ünitesi, kedi evleri, mezarlık ve yaşam alanları bulunacak.

Minik Zeynep Ece Alkan Tercan kaymakamı oldu Minik Zeynep Ece Alkan Tercan kaymakamı oldu

Hayvan barınağının çevre duvarı 568 metre uzunluğunda olup, imalatı tamamlandı. Hayvan barınağında, hayvanların güvenli bir şekilde yaşaması ve bakımlarının yapılması için yapılacak olan yaşam alanlarının 750 m2 ‘ sinin şuanda imalatı yapılmakta.

Belediye Başkanı Bekir Aksun yapımı devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. 

Başkan Aksun açıklamasında şunları ifade etti;  “Öncelikle Barınağımızın daha verimli olabilmesi için Sokak hayvanlarımıza dah iyi hizmet edebilmek için yeni bir barınağa ihtiyaç vardı, bunu da 17 Bin metrekare alan üzerinde oturtturmaya çalışıyoruz. Erzincan’ımızın sessiz sakinlerini burada daha rahat misafir edebilmek, bakımlarını yapabilmek için Hayvan Hastanesinden Hayvan Mezarlığına kadar her şeyi düşünülmüş bir mekan olarak inşallah hizmete sunacağız. 

Duvarları çevrili bir vaziyette yaşam alanlarını daha rahat haraket edebilmeleri içinde burada çadırlar oluşturularak altında ıslanmadan daha kuru mekanlarda hayatlarını devam ettirecek ilgili alanlara padoklar kurularak orada misafir edilecek.

Hayvanlar arasındaki farklılıklarda gözetilerek, hastalıkları da gözetilerek farklı mekanlarda onları tutarak birbirlerini etkilemeyecek şekilde, huzursuz etmeyecek şekilde inşallah misafir edeceğiz.

Erzincan’ımız da böyle bir yapılanmaya ihtiyaç vardı. Böyle bir mekanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

Halkımızın da şikayet ettiği sokak köpeklerinin o verimsiz halde bulunan küpesiz olanları burada misafir edeceğiz. Onların sahiplendirilmelerini sağlayacağız. Sahipsiz her köpeği mutlaka sahiplendirilinceye kadar misafirliğini burada temin etmeye çalışacağız.

Biz Allah nasip ederse birinci ayda hayvanlarımızı misafir etmeye başlamış olacağız. Ama yapılanma, hastane gibi diğer işleride inşallah 2023 yılı içerisinde inşaatı bitirerek hizmete sunmuş olacağız.” diye konuştu.

Merve KİRAZ

Editör: Mücahit Özdemir