Bireysel Sulama Sistemleri Makine ve Ekipmanlarının Proje Bedelinin KDV Hariç %50 kısmının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak destekleneceği programa başvurmak isteyen çiftçilerin 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor. 
Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarımsal sulama amaçlı kullanılan basınçlı sulama sistemlerine %50 oranında hibe desteği verilecek.
 
Hibe programı  9  dokuz  adet yatırım konusunu kapsar;
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,
g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,
ğ) Akıllı sulama sistemleri.

HİBE DESTEĞİ TUTARI VE ORANI

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve  tüzel kişiler için 1.000.000.- TL'yi geçmeyecek.
 

HİBE DESTEĞİ VERİLEN MAKİNE VE MALZEMELER
 

Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor

Tarla içi yağmurlama, mikro yağmurlama, damla sulama ve yüzey altı damla sulama sistemi kurulması ile güneş enerjili sulama sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, sayaç, vantuz, manometre, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipmanı gibi tarla içinde kullanılan malzemelere, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipman, akıllı sulama sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; sensörler, tam otomatik fitreler, karıştırıcılı gübre tankları, debi kontrollü gübreleme pompaları, solenoid vanalar, meteoroloj istasyonları ve kontrol sistemleri gibi sadece tarla içinde kullanılan malzemelere destek veriliyor. Bireysel sulama sistemleri makine ve ekipmanlarının proje bedelinin KDV Hariç %50 kısmının Bakanlık tarafından hibe olarak destekleneceği programa başvurmak isteyen çiftçilerin 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor. 

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz