Gazeteci, yazar ve Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir tarafından hazırlanan “Çıtaları Yükselten Vali, Recep Yazıcıoğlu” adlı anı kitabında, Recep Yazıcıoğlu’nun  Erzincan Valiliği sırasındaki uygulamaları konu ediliyor.

Erzincan’da Ekşisu birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor Erzincan’da Ekşisu birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor

Konu ile ilgili görüştüğümüz Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir: “ Daha önce sosyal medyada  Recep Yazıcıoğlu ile ilgili hatıralarımı paylaşmıştım. O yazımı okuyan çok sayıdaki dostum, bu hatıraların yazılması gerektiğini söylemişlerdi.  Ben de onların talepleri doğrultusunda bu kitabı yazmaya karar vermiştim. Kitapta Recep Yazıcıoğlu ile ilgili hatıralarımı, birebir yaşadıklarımı yazdım.  Başkalarının anlattığından ziyade bire bir görüşmelerimiz ve konuşmalarımız kitapta yer aldı.” dedi. 

Halil İbrahim Özdemir kitaba son şeklini vermek için redaksiyonunun yapılacağını, ardından da basımının gerçekleştirileceğini söyledi. “Çıtaları Yükselten Vali, Recep Yazıcıoğlu” 642X960

100 sayfa olan kitap doğu yayınları arasında yer alacak ve önümüzdeki günlerde okuyucunun karşısına çıkacak. 

Halil İbrahim Özdemir tarafından hazırlanan diğer bir kitap ise “İçimizden Akan Nehir, Mustafa Kutlu ile Erzincan” ismini taşıyor.  Halil İbrahim Özdemir kitabın “Dergah yayınları” tarafından basılacağını, ay sonuna kadar basılmış olacağını söyledi.  “İçimizden Akan Nehir” isimli kitapta Mustafa Kutlu’nun kendi ağzından hayatı ve  Erzincan ile ilişkileri anlatılıyor. 

Mustafa Kutlu’nun Erzincan sevgisini yansıtan denemelerinin de yer aldığı kitapta ayrıca Prof. Dr. M. Abdullah Arslan, Prof. Dr. Erdal Akpınar, hikayeci ve romancı Cihan Aktaş, Prof. Dr. Orhan Aktepe,  Şair Ali Ayçil, Doç. Dr. Adem Can, Prof. Dr. Ekrem Köksal,  Muammer Ekti, Şair Mehmet Atilla Maraş, Ekrem Özdemir, Halil İbrahim Özdemir, Buse Özbek, Prof. Dr. Mehmet Törenek, Prof. Dr. Cem Şems Tümer, Şenler Yıldız Prof. Dr. Orhan Taşkesen’in  yazıları da yer alıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN