Erzincan’da sosyal medya üzerinden bir öğrencinin yaptığı rica, anlamlı bir dayanışma örneğine dönüştü. Kentte yaklaşık 70 yıldır fırın işletmeciliği yapan ve mesleği üç kuşaktır sürdüren esnaf İsmail Yarar, başarılı öğrencileri sevindirmek amacıyla “Takdir belgeni getir, pastanı götür” kampanyasını hayata geçirdi.
Sosyal Medyadan Gelen Mesaj Kampanyaya Dönüştü
Bir öğrencinin sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşarak yaptığı talep üzerine başlatılan kampanya, kısa sürede büyük ilgi gördü. Takdir belgesi alan öğrencilere pasta ikram edilmesini amaçlayan uygulama, Erzincan’daki hayırseverlerin desteğiyle planlananın çok ötesine geçti.
Destek Artınca Kampanya Büyüdü
Başlangıçta sınırlı sayıda öğrenci için düşünülen kampanya, artan talepler ve desteklerle genişletildi. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte hayata geçirilen etkinlik, beş gün boyunca devam ederek yaklaşık 500-600 çocuğa ulaştı.
Esnaftan Anlamlı Açıklama
İşletme sahibi İsmail Yarar, kampanyaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
"Takdir getiren 10 kişiye pasta ikram edelim." diyerek kampanyayı başlattıklarını anlatan Yarar, "Kampanya bambaşka bir hal aldı. İlk etapta 10 pasta verdik sonra 50'ye çıkardık takdir belgesini alan ve duyan geldi. Sonra kampanyayı duyan iş insanları ve şehirdeki yardımseverler kampanyaya destek oldu. Şu anda 500- 600 civarında bir pastaya ulaştı. 500-600 çocuk pasta yedi. Kampanya yaklaşık beş gündür devam diyor. Bugün son günü olur." dedi.
“Çocukların Yüzünde Tebessüm Olsun İstedik”
Kampanyanın temel amacının çocukları mutlu etmek olduğunu belirten Yarar, şunları söyledi:
"Amacımız çocukların yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturmaktı. Onların anılarında güzel bir yere tekabül edilmekti. Küçük bir kampanya olarak başlattık ama Erzincan'da ki yardımseverlerin desteğiyle çok güzel bir yere gitti."
Öğrenciler ve Velilerden Teşekkür
Takdir belgesiyle pasta almaya gelen öğrencilerden 11 yaşındaki Elif Beyza Genç duygularını şöyle ifade etti:
"Bu dönem takdir belgesi aldım. Sosyal medyada da bu kampanyayı görünce karnemi alıp buraya geldim. Teşekkür ederim."
Velilerden Tahir Genç ise kampanyanın eğitime teşvik açısından önemli olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:
"Çocukları okumaya heveslendirdikleri için esnaf arkadaşlara teşekkür ederiz. Birçok esnafın da bu şekilde çocuklar için kampanyalar düzenlemesini temenni ederiz."
Kaynak: AA





