Bakışlarınıza anlam katmak, gözlerinizle konuşmak doğru bir göz makyajıyla mümkün. Peki göz rengine göre doğru far seçimi  ve doğru makyaj aleti seçimi nasıl olmalı? İşte uzmanından tüyolar...

Yağ kaplamış ocakları temizlemenin pratik yolu Yağ kaplamış ocakları temizlemenin pratik yolu

Kahverengi gözler

Çoğu kişi de bulunan bu göz renginin far skalası oldukça geniş. Şampanya, bej gibi tonların rahatlıla kullanılabileceği bu göz rengi, toprak tonları ve lacivert gibi koyu renkleri de uygulayabilir. Ancak simsiyah, kömür karası bir eyeliner ile gözleri çerçevelemek bu göz renginin ön plana çıkmasını sağlayan en önemli hamle olur.

Ela gözler

Kahverengi ile yeşilin ortası olan bu göz rengi diğer göz renklerine oranla daha avantajlı bulunur. Özellikle altın renkleri, bakır tonları göz renginin ön palana çıkmasını sağlar. Ayrıca belirgin göz hattı için koyu yeşil, kahverengi ve siyah eyeliner kullanabilir.

Mavi gözler

Kendiliğinden çekici ve etkileyici olan bu göz rengi ile turuncu tonları, altın tonları, aynı şekilde mavi tonları ve lila rengi kullanılabilir. Ancak çok koyu renklerden kaçınılması önerilir. Özellikle  lacivert eyeliner göz renginin daha çarpıcı görünmesini sağlar.

Yeşil gözler

Yeşil gözler için toprak tonlarını tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Ancak mavi gibi koyu renklerin kullanılması önerilmiyor.  Morlar, mürdüm ve pembe renkli farlar bu göz rengine güzel bir kontrast oluşturabilir. Kahverengi eyeliner kullanmak ise göz rengini ön palana çıkaran en önemli hamle olur.

Editör: Sena ERDOĞAN