Her mutfakta mutlaka bulunması gereken bazı baharatlar vardır. Bunlar; tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik, nane, fesleğen, biberiye, çörek otu, kişniş, defne yaprağı ve tarçındır. Bu baharatların hem tazesini hem de kurusunu yemeklerde, tatlılarda, salatalarda kullanabilirsiniz. Tam kıvamında atılmış tuz, hemen her yemeğe yakışan karabiber, özellikle yağlı yemeklere çok yakışan kırmızıbiber ve kahvaltıdan akşam yemeğine kadar çeşitli zamanlarda kullanabileceğiniz kekik. İşte hangi yemekte hangi baharatı kullanmanız gereken detaylar

Ana Yemeklerde Kullanabileceğiniz Baharatlar

Köfte Baharatı Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Herhangi bir yemek yaparken mutlaka elinizde altında olması gereken bazı baharatlar vardır. Mesela tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekik bu baharatlar arasında yer alır. Tuz, eğer sağlık ile ilgili bir probleminiz yoksa her yemekte kullanmanız gereken bir baharattır. Pek çok yemekte ana tadı ortaya çıkarmak için bir miktar tuz kullanmanız gerekir. Hatta tatlılarda bile! O yüzden tuz, ana baharat diyebiliriz. Tuzdan sonra ise karabiber, kırmızıbiber ve kekik geliyor. Hem sulu yemeklerde hem et yemeklerinde bu baharatları kullanabilirsiniz.

Kırmızı Et & Etli Yemekler için Baharatlar

Köfte Baharatı Kg, , Makbul - Fiyatı ile Makbul'de.

Et yemekleri, herkesin çok sevdiği yemeklerdir. Et yemekleri, köfteler, direkt pişirilen kırmızı etler de baharatı kolayca kaldırabilir. Köfte hazırlarken kırmızıbiber, yenibahar, kimyon gibi baharatları kullanabilirsiniz. Kimyon, köfte yaparken kullanabileceğiniz en temel baharatlardan biridir. Kıymanın tadını değiştiren, ona lezzet katan kimyon ile siz de lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kırmızıbiber ve yenibahar da köfteye tat katması ile ön plana çıkar.

Makyaj süngeri nasıl ve ne sıklıkla temizlenmeli Makyaj süngeri nasıl ve ne sıklıkla temizlenmeli

Et yemekleri hazırlarken ya da direkt olarak et pişirirken zerdeçal, köri, soğan-sarımsak tozu biberiye, kekik gibi baharatları da kullanabilirsiniz. Bu baharatlar da kırmızı et, tavuk eti ve balık etine tat katan baharatlardır.

Salata Baharatları

100+ Adet Tarçınlı Fesleğen Tohumu- Mis Kokulu « tohumdunyasi.com.tr

Salata için baharat mı kullanılır demeyin! Kimi baharatlar hem taze haliyle hem de kuru haliyle salatalara çok yakışıyor. Ayrıca bu baharatlar ile salataları klasik olmaktan da çıkarabilirsiniz. Peki hangi baharatlar bunlar?

Mesela taze fesleğen, taze nane, sumak, taze kişniş, hardal tozu… Salataların tadını değiştirmek için bir pinçik baharat yeter! Özellikle yaz salatalarını sumak ile ya da taze fesleğen ve nane ile renklendirebilirsiniz. Sumağın ekşiliği, fesleğenin tazeliği ve nanenin ferahlığı ile leziz salatalar hazırlayabilirsiniz!

Editör: Saliha Kara