Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Şırnak’ta şehitler askerler için tören düzenlendi Şırnak’ta şehitler askerler için tören düzenlendi

İddialara göre Akyazı Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Niyazi Demirol, bir vatandaşın mahkemesi devam ederken, devam eden mahkeme ile ilgili başka bir vatandaşın ismi ile ilgili bilgi istenmiş aynı isim ve soy isimde başka bir vatandaşın da olması nedeniyle yanlış anlaşılma neticesinde muhtarın görevi kötüye kullandığına kanaat getirilerek valilik tarafından heyet imzası ile muhtarın görevine son verildi.

Mahalle sakinleri konu ile ilgili açıklamalarında; “Biz muhtarımızı çok seviyoruz. Yanlış bir şey yapmadığını biliyoruz. Muhtarımız bir ifadesinde aynı isim ve soy isimde birinin isim karışıklığı nedeniyle bazı problemler yaşamış ve bu bahane edilerek mührü elinden alınmıştır. İsim ve soy isim benzerliğinden dolayı muhtarımız yanılmış olabilir ve mahkemede bunu izah etmiş olmasına rağmen bahane olarak kullanılması izah edilemez. Genç olabiliriz, çocuk olabiliriz ama cahil değiliz. Biz bu alınma konusunun yapılan su eylemi ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. Akyazı Mahallesi’nin temiz kaynak suyunun alınarak bir firmaya verilerek mahalleye sondaj suyunu vermeleri ile yaptığımız eylemin cezası olarak muhtarımızın görevden alındığını düşünüyoruz. Muhtarımızın alınması ile verilmek istenen mesaj başınızı kaldırmayın susun mesajıdır” dediler.

Vali Mehmet Makas; “Görevden Alacağımız Muhtar Kim”

Başka bir vatandaş ise açıklamasında; “Aylar önce Meşveret Erzincan programı kapsamında Akyazı Mahallesi’nde yapılan toplantı esnasında Vali Mehmet Makas’ın içeri girerken şaka ile görevden alacağımız muhtar kim demesi bu alınmanın daha önce planlandığını aklımıza getiriyor. Ayrıca Meşveret toplantısında mahallenin muhtarı Niyazi Demirol, köyün sıkıntılarını dile getirmiş milletvekiline “Seçimden seçime değil her zaman buraya gelmenizi bekleriz” demesi ile tansiyon yükselmişti. Bunların bir sonucu olarak muhtarımızı görevden aldılar. Biz muhtarımızın göreve iade edilmesini talep ediyoruz. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan muhtarımızın mührünün alınmasını kabul etmiyoruz. Ülkede adalet var, kanun var, nizam var. Bunlara riayet edilmesini istiyoruz. Kişilerin şahsi düşünce ve talimatları ile seçilmiş biri görevinden azledilemez ” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi