Erzincan Valiliği İI Jandarma Komutanlığı yılbaşı öncesinde nefes kesen bir tatbikata daha imza attı.

Geçtiğimiz hafta jandarma komando timleri, jandarma arama kurtarma timi ve iz takip köpek unsuru ile yaralanan, kaybolan ve telesiyejde mahsur kalan vatandaşları kurtarma tatbikatını icra eden Jandarma ekipleri, bu kez de yılın son gününde kış turizmi sahalarında şüpheli pakete müdahale tatbikatı icra etti.


Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi bölgesinde jandarma komando timleri, bomba arama köpek unsurları, patlayıcı madde uzmanları ve kar motorlu arama kurtarma timlerinin görev aldığı geniş kapsamlı tatbikatta drone unsurları da kullanılarak havadan keşif yapıldı.


Kar kıyafetli Jandarma komandolar tarafından tespit edilen şüpheli paket; patlayıcı madde uzmanları tarafından su topu ile imha edildi. İcra edilen tatbikat, bölgede kış turizmi yapan vatandaşlardan tam not aldı. Jandarma komando timleri, jandarma arama kurtarma timlerive asayiş timleri kış turizm sezonu boyunca Ergan dağı bölgesinde görevli olacak, vatandaşların kaybolma ve karşılaşabileceği kazalara karşı görev yapacak.

Editör: Doğu Gazetesi