Millî Eğitim Bakanlığınca başlatılan ve Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iş birliği doğrultusunda gerçekleştirilen "Matematik Seferberliği" kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. 

Öğrenciler tarihi alanda kazı çalışmalarına katıldı Öğrenciler tarihi alanda kazı çalışmalarına katıldı

"Matematik Seferberliği" Erzincan'da titizlikle uygulanıyor. Bu kapsamda; Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bekdemir ve Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Çakmak, Kavakyolu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Adem Ayazlı ve Hayrettin Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Halil İbrahim Özdemir'in yanı sıra 3. ve 4. sınıfların sınıf öğretmenlerinin katılımlarıyla, Erzincan Lisesi konferans salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, açılış konuşmasında: “Öğrencilerimizin matematiği hayat ile ilişkilendirebilmeleri amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız 2022 Mayıs ayında "Matematik Seferberliği" projesini başlatmıştır. Bu kapsamda üniversitemizle iş birliği doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. "Matematik Seferberliği"nin sağlıklı uygulanabilmesi için matematik dersinde konu eksiklerimizin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Kavakyolu İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu ve Hayrettin Paşa İlkokulunda uygulanan projemizde matematiğin kolaylaştırılması, yaygınlaştırılması ve hayatla ilişkilendirilmesi öncelikli hedeftir. Sadece sayısal öğrencilerimizin değil tüm öğrencilerimizin temel ihtiyacı olan matematik öğreniminde, matematik atölyelerinin kurulması, materyallerin tedarik edilmesi ve öğretim eğitimleri projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdır” dedi.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün katılımcı akademisyen, okul müdürü ve öğretmenlere teşekkürlerini sundu. Sonrasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bekdemir projenin uygulanma aşamaları noktasında dinleyicileri bilgilendirdi. Prof. Dr. Mehmet Bekdemir; “Ortada bir problem varsa ve bu problemin çözülmesi gerekiyorsa, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile biz bilim adamları öncülüğünde öncelikle bu problemin kaynağını tespit etmek ve çözümü adına bu gibi çalışmalara ağırlık vermeliyiz.”

"Matematik Seferberliği" kapsamındaki etkinliklerin matematik dersi kazanımları doğrultusunda geliştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Bekdemir, projenin uygulanmaya başladığı günden bu yana öğrencilerden olumlu dönütleri almaya başladıklarını ifade etti. İlerleyen süreçte atölye çalışmalarının gönüllü öğretmenlerle yürütülebileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Bekdemir, katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz