Ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesin de yetiştirilen bu bitki, erişkinlerin yanısıra çocuklar ve bebekler içinde tüketilebilir. Akciğerden bağırsağa, cilt dokusundan kanserle olan savaşınıza yardımına kadar bir çok faydası bulunan avokadonun faydaları saymakla bitmiyor. 

Kanserli hücerlerle savaşır  

Yapılan araştırmalara göre, avokadonun kansere engel oluyor. Kemoterapinin etkilerini azalttığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. Prostat kanserinin büyümesini engellediğini göstermiştir. İçeriğinde bulunan oleik asit ise meme kanserinin önlenmesinde çok etkilidir.  

Kiloluysan sana göre  

Yüksek besin değerleri ve güzel tadı sebebiyle gerek yemeklere gerek salatalarla birlikte tüketilebilen avokado, kilo problemlerinin çözümünde çok faydalıdır.   

Parkinson hastalığı: Parkinson hastalığı nedir? Nasıl tedavi edilir? Parkinson hastalığı: Parkinson hastalığı nedir? Nasıl tedavi edilir?

Depresyon riskini azaltır  

Aşırı homosistein, kendinizi iyi hissetmenizi ve serotonin, dopamin, norepinefrin hormonlarının üretimini engelleyebilir, aynı zamanda uyku ve iştaha da olumlu etkileri bulunmaktadır.  

Sindirimi düzenler  

Doğal lif içeren bir yiyecek olmasından dolayı kabızlığı önler, sindirim sistemini düzenler, kolon kanseri riskini de azaltmaktadır.  

Bebeklerin sağlığı için

Bol miktarda protein içerdiği için bebek sağlığında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanında B1 ve B2 vitaminleri ile magnezyum bakımından da zengin olması bebeğin ve yetişkinlerin fiziksel ve zihinsel sağlığı için yararlıdır. 

Editör: Mücahit Özdemir