Toplantı açılışında İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan ve 11 ili etkileyen depremle ilgili özellikle velilerin, öğrencilerin, eğitim camiasının tüm paydaşlarının yekvücut olarak göstermiş olduğu destek ve duyarlıktan dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Okul, kurum, kuruluşlarda ana bina - pansiyon depo -eklenti- atölye  vb. alanlarında deprem,  iş yeri sağlığı ve güvenliği hususunda dikkat edilmesi gereken temel kurallar, okullarda deprem karekod uygulmasına geçilmesi. Okul ve kurumlarımızda deprem ve afete hazırlık çalışmalarının güncellenmesi, acil toplanma alanlarının, tahliye planlarının okul, kurum paydaşları ile yönetmeliklere uygun şekilde hazırlanması. Deprem ve diğer afetler için tüm  personel, öğrenci ve  velilere yönelik psiko-sosyal  eğitimlerin tamamlanması. LGS ve YKS sınavlarına yönelik okullarımızda yapılacak çalışmalar. Destekleme ve yetiştirme kurslarının aksatılmadan devamı ve depremzede öğrencilerin kurs programlarına kayıt yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi. Ücretsiz Beslenme Desteği uygulaması ile ilgili iş ve işlemler. Deprem bölgesinden ilimize gelen öğrenciler için yapılacak çalışmalar gibi gündem maddeleri ile ilgili İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün değerlendirmelerini belirttikten sonra katılımcıların soruları ile toplantıya devam edildi. 

'Ramazan ve Oruç' konulu program gerçekleştirildi 'Ramazan ve Oruç' konulu program gerçekleştirildi

Toplantının son kısmında İl Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birim koordinatörü Cemalettin Çiydem tarafından deprem sonrası sahada yaşanan tecrübelerle ile ilgili sunum yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından katılımcılara gayret ve katkılarından dolayı teşekkür edilmesinin ardından toplantı sonlandırıldı.

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz