8-9 Şubat 2022 tarihlerinde, 2 gün boyunca 09.00-16.00 saatleri arasında, Erzincan TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesi salonunda planlanan TÜBİTAK projelerine ilişkin atölye eğitimi başladı.

2022 TÜBİTAK proje yarışmalarına yönelik il merkezindeki Müdürlüğe bağlı lise ve ortaokullardan eğitime katılan 16 öğretmene"Süreç İyileştirme Çalışması / Proje Yazma Atölye Eğitimleri" konulu eğitim verilecek.

Erzincan Akademi kapsamında planlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan 2 eğitmenkatılım sağlayarak yine Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez lise ve ortaokul kademesinde görev yapan toplamda 16 öğretmeneTÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ile 4007 Bilim Şenlikleri projelerine ilişkin atölye eğitimi verilecek.

İlgili eğitimin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün gerçekleştirdi. Aziz Gün yapmış olduğu açılış konuşmasında: "2022 yılı TÜBİTAK Bilim Toplum Dairesi Başkanlığı Hibe Programları Süreç İyileştirme Çalışmasındaki en büyük hedefimiz; 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kategorisindeki başarımızı devam ettirmek, 4007 Bilim Şenlikleri projelerine ise katılımı arttırmak olacaktır. Öğretmenlerimizde 4004, 4007 proje yazma farkındalığın oluşması için bu eğitim tertip edildi. Umarım bu eğitim ile okullarınızdaki öğrencilerinize yapacağınız danışmanlığa bir nebze fayda sağlamış oluruz. Bu eğitimin planlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen başta Şube Müdürümüz Hüseyin Erol'a, Ar-Ge TÜBİTAK Programları İl Koordinatörü Adnan Erhayat Fırat'a, bizleri okulda misafir eden okul müdürü Uğur Mutlu'ya, eğitmenlerimiz Murat Utku ve Hamza Albayrak'a ve katılımcı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.

İlgili eğitimin 1. gününe başta İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesi müdürü Uğur Mutlu'ya , Ar-Ge birimi TÜBİTAK İl Koordinatörü Adnan E. FIRAT, eğitimden görevli 2 uzman eğitmen, 16öğretmen katılım sağladı. İlgili eğitime ilişkin genel bilgilendirme sunumunun ardından öğretmenler gruplara ayrılıp proje yazma atölye eğitimlerine geçti. İlgili eğitimin sabahki eğitimlerde genel program sunumlarına yer verilerek, öğleden sonraki bölümde ise atölye eğitimine geçildi.

"Süreç İyileştirme Çalışması / Proje Yazma Atölye Eğitimleri-2" isimli proje detayları ise :

Tarih : 8-9 Şubat 2022

Saat : 09.00-16.00

Yer : Erzincan TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesi

Katılımcılar : 2 Eğitmen, 16 Öğretmen

Eğitim Konuları:

1) 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları

2) 4007 Bilim Şenlikleri

Editör: Doğu Gazetesi