Erzincan’da bahar aylarının gelmesi ile birlikte Tulum Peyniri üreticileri emeklerinin karşılığını alacağını düşünürken, peynir tüccarlarından darbe yedi. Peynir tüccarları geçtiğimiz yıl 33.5 TL’den aldığı peyniri 130 ile 180 TL arasından satarak neredeyse 5 katı daha fazla fiyata kazanım elde ederken, bu yıl aynı hesapları yapmanın peşinde. Ancak bu durum önlem alınmadığı takdirde üreticinin üretimi bırakmasına neden olabilir ve Erzincan’ın tek üretim kanalı olan Erzincan Tulum Peyniri de maliyetlerin altında ezilerek üretilemez hale gelebilir. 

Erzincanlı üreticiler, Erzincan’ın markasının ve coğrafi işaretli ürününün kaderine terk edilmesine isyan ederek, her alanda haklarının gasp edildiğine dikkat çektiler ve konuya ilgi gösterilmesini istediler.  

Enflasyon oranlarının, diğer bütün ürünlerde olan artışların sadece üreticiden alınan ürüne yansıtılmadığını ifade eden üreticiler; “Devletim bana üret diyor, tüccarım ister üret ister üretme fiyatım bu diyor, Erzincanlı yetkililerin zaten gözleri kör kulakları sağır. Kime derdimizi nasıl anlatacağız şaştık kaldık. Boş inşaatları, zerre kadar memlekete faydası olmayan zenginleri, bürokrasi kaynaklı ziyaretleri haftalık yapıyorlar ama nedense ekonomiyi ayakta tutan, üreten vatandaşları görmezden geliyorlar. Böylelerini gördük ama üretimi ve üretene değer vermeyenleri ilk kez gördük. Allah yardımcımız olsun” dediler. 

Serbest piyasada döviz fiyatları Serbest piyasada döviz fiyatları

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Merve Kiraz