Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
“Çanakkale, bir milletin uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı yerdir. Kurtuluş Savaşımızın girizgâhı, cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı topraklardır Çanakkale. Mazlumun zalime karşı galebe çaldığı, Asım'ın neslinin namusunu çiğnetmediği yerdir Çanakkale.
 
Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, "Çanakkale geçilmez" sözünü̈ tarihe nakşeden, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır.
 
Bugün, tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanının 108. yıl dönümünü kutlarken aynı zamanda mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi de anmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki cennet vatanımızın her karış toprağını mübarek kanlarıyla sulayan Aziz Şehitlerimize borçluyuz.
 
Çevremizde ve dünyada yaşanan gelişmelere baktığımızda, bugün de başka yönleri ile büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, Aziz Milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.  Çanakkale dirilişi, Türk Milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor; bu cennet toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” 

Eyyup TAŞ
 

Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi

Editör: Merve Kiraz