Daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve kullanıcı memnuniyetini yükseltmek için kendini yenileyen ve geliştiren Instagram bünyesine Friend Map ismiyle yeni bir özellik daha getirdi.

A-101'de Satışa Sunulan SAMSUNG Duvar Tipi Klima Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları A-101'de Satışa Sunulan SAMSUNG Duvar Tipi Klima Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları

Uygulamalar arasında trentte olmayı başaran Instagram yenilikçi tarzıyla zirveyi bırakmıyor. 

Friend Map Nedir?

İlerleyen günlerde kullanıcıların beğenisine sunulacak bu özellik Instagram kullanıcılarının sosyal medyada ki arkadaşlarının gerçek zamanlı konumlarını görmelerine ve takip etmelerine olanak sağlayacak. 

Aynı zamanda kullanıcılar yeni özellik kapsamında başkalarının görmesi için harita üzerinde mesajlar veya notlar bırakabilecek. Bu sayede kullanıcılar ziyaret ettikleri tarihi bir bölgeyi, aynı zamanda yemek yedikleri bir restoran hakkındaki düşüncelerini takipçileriyle paylaşabilecek.

Güvenlik kahsamında ise kullanıcılar konumlarını kimlerin görebileceğine karar verebilecek. Söz konusu özellikle kullanıcılar konumunu yalnızca “yakın arkadaş” olarak kategorilendirdiği arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeni özellik prototip aşamasında ve henüz harici olarak test edilmiyor.

Editör: Sena ERDOĞAN