.

Yerleşim yerlerinde insanların en fazla toplandığı yerlerden biri de semt ve halk pazarlarıdır. Bu pazar yerleri insanların tatilde olduğu cumartesi, pazar günlerindeyse daha da yoğunlaelaşır. Çünkü uzaktan yakından, tanıdık simalara raslarsınız. Dolyısıyla bu gibi yerlerin de o derece önemi, göngörselliği ve temizliği, intizamı çok önemlidir.

Yıllardır, tozda, yağmurda, kışta, çilesini çektiğimiz çektiğimiz düzensiz açık alan bir cumartesi pazarlarımız vardı. Satıcılarda memnun değildi alıcılarda. Her cumartesi pazarı yeri kurulduğunda otolar sokaklara doğru yayılıyor, trafiği engelliyor ve sokaklar kirleniyordu.

Büyük bir alana sahip olan cumartesi halk pararının inşaatine 2014 yılınde başlanmış, inşaat bittikten iki yıl aradan sonra da nihayet 2021 yılının kasım ayında coşkuyla hizmete açılmıştı. Artık bizlerde, pazar yeri esnafıda sokaklardan kurtulacaktık, nihayet büyük ve havadar bir pazar alanına kavuşktuk. Bu pazar yeri sanki şehrimiza yeni bir canlılık yeni bir çehre gibi açıldı. İlimizde İlk defa böyle geniş ve ferah kapalı bir halk pazarımız olacaktı.

Lakin bu pazar yeri açılışında, haftanın yedi günü açık olan bir halk pazarı sözü verilmişti. Başka şehirler gibi bizimde artık bir halk pazarımız olacaktı. Her nedense sadece cumartesi günene sıkıştırılan, saat 20.30 ile sınırlandırılan kapalı semmt pazarından öteye geçemedi. Ve eski pazar yerinin tezgahları tamir edildikten sonra tekrar kullanıma açıldı. Başka şehirlerdeki halk pazarlarında görülen düzeni sizde görmüşsünüzdür. Sıra sıra dizilmiş olan küçük prefabrik dükkanlarda, manavlar, bakliyat, kuru meyve satanlar, kasaplar, sakadatçılar, balıkçılar, peynirciler, züccaciyeciler giyisi satanlar vs, her birinin sabitlenmiş dükkanlarında, haftanın yedi günü hizmet vermektedirler.

Bizim halen daha haftanın her günü açık olan bir halk pazarımız yoktur. Sanki zemine yayılmış üzeri kapalı sempt pazarı gibi. İç irtifası yüksek olduğundan yankı yapmakta, keza kalabalık artınca havası ağırlaşmaktadır, dolayısıyla bir havalandırma sistemi dahi yoltur.

Çok büyük bir alana sahip olan kapalı garajı halka açılmadığından yine arabalaryine sokaklara yayılmaktadır. Diğer taraftan iç kısımlara düzenli dükkanların yapılması halinde belediyemize kira geliri sağlayacaktır.

Halen daha noksanları var. Zira dış cephedeki duvarların alt kısım sıvaları veya plakaları, halen yapılmamış durumda. İç alanda dükkanlar olmadığı gibi, bölünmüş bir alanda yok. Semt pazaelarından tek bir farkı, geniş ferah bir zemine yayılmış üzeri kapalı modern bir semt pazarı olmasıdır. .  

Şimdiye kadar yapılan hizmetlerden memnunuz. Temiz ve ferah bir pazar alanına kavuştuk ama bizim neden, halen daha başka şehirlerde olduğu gibi, daima açık olan, aradığımız her şeyi bulabileceğimiz ve haftanın her günü açık olan bir halk pazarlarımız olmasın. .