15 Şubat tarihinde kuzey Irak'ta terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli er Salih Ay'ın ismi mezun olduğu ilkokulda ilelebet yaşayacak. Bu gün öğlen saatlerinde Kavakyolu'nda bulunan okulda tabela takma töreni düzenlendi. Şehit Salih Ay'ın ailesinin eksiksiz katıldığı törene Erzincan İl Milli Eğitim müdürü Hacı Ömer Kartal'ın yanısıra Erzincan şehit Ailelerini Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin'de katıldı.

Öğrencilerin de hazır bulunduğu tören, Milli Eğitim Müdürü Kartal'ın konuşmasıyla başladı. Şehidimizin isminin mezun olduğu okula vermek için düzenlenen törende konuşan Kartal, "Vatan bölünmesin, Ezan dinmesin diye fedai can eyleyen tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.  

Öğrencilerin Vatan şiirini seslendirdiği tören, sonrasında doğu gazetesine konuşan Salih Ay'ın anneannesi Melahat Aktürk " Vatan Sağolsun. Milletimiz sağolsun. Milletimin başı sağolsun. Askerlerimiz, komutanlarımız sağolsun" dedi.

Askerlik ve doğum borçlanmasında vergi avantajı Askerlik ve doğum borçlanmasında vergi avantajı

Şehit Piyade Er Salih Ay'ın annesi Mediha Ay ise "Düşmanları sevindirmemek için dik duracağım. Ağlamayacağım." dedi. 

Salih Ay'ın Amcasının eşi Güldane Ay ise 4 oğlunun olduğunu, bir tanesinin uzman çavuş olmak için müracaat ettiğini söyledi. "Bir Salih gider bin Salih gelir" diyen Güldane Ay'ın ardından ise yengesi Şenay Ay konuştu. O da iki evladının olduğunu, 2 evladını da vatana feda etmeye hazır olduğunu söyledi. 

Tabela takma töreni Öğrencilerin Şehit abileri için okudukları fatiha ve İstiklal marşının okunmasının ardından sona erdi. 

Şehit Salih Ayin Ismi Mezun Olduğu Okula Verildi (2)

Şehit Salih Ayin Ismi Mezun Olduğu Okula Verildi (4)

Şehit Salih Ayin Ismi Mezun Olduğu Okula Verildi (1)

Editör: Mücahit Özdemir