AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, 13 Şubat 1918 Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar. 

Kelkit Tepelisi yöre insanının en büyük tutkusu Kelkit Tepelisi yöre insanının en büyük tutkusu

Şireci ve Bulut mesajlarında: " 
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105.yıldönümünü en kalbi duygularımızla hüzünlü bir şekilde kutluyoruz. 
Merkezi Kahramanmaraş olan, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana , Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis illerimizde 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sebebi ile Milletimizce çok  derin üzüntü içerisindeyiz.
Yaşanan bu acı Felaketin, Devletimiz ve Milletimizin birlik, dayanışma, azim ve kararlılığı ile kısa sürede atlatılacağına canı gönülden  inanıyoruz. İlk Günden İtibaren tüm imkanlarını seferber eden Devletimize,  Yardıma koşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Kalbimiz ve dualarımız, hayatını kaybeden ve bu süreçte yaralanan tüm vatandaşlarımızla birliktedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Tarih 13 Şubat 1918 acıların çile ve ızdırabın sevinç göz yaşlarına dönüştüğü gündür bugün.  Tarih yazmayı gelenek haline getiren milletimiz, 1918 yılında başlatılan Milli Mücadele ile güzel Erzincan’ımıza bağımsızlığını kazandırmıştır. Bu kutlu günde, bu topraklar için hayatını veren, canını feda eden kahraman şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinin tüm komutanlarını ve devlet adamlarını minnetle yâd ediyoruz. Her bir nefere şükranlarımızı sunuyor ve Rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandılar.
 

Editör: Merve Kiraz