Havaların soğuması, nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıkların artış göstermesi, aktarlarda bulunan şifalı bitiklerin satışını diğer aylara göre biraz daha yükseltti.

Bitkisel ürünlerin akciğer rahatsızlıkları, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi birçok sağlık problemine karşı yararlı olduğu bilinirken kan dolaşımını hızlandırmak ve daha dinç olmak için çeşitli baharat tüketimi de arttı.

Bağlama aşığı Amerikalılar Erzincan'da Bağlama aşığı Amerikalılar Erzincan'da

Vatandaşlar gribal hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alırken aktarlar da soğuk havalar ile birlikte işlerinin arttığını belirterek, müşterilerine özel hazırlanmış bitkisel ürünleri sunuyor.

Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuk algınlığı, grip vakalarında artış olduğunu belirten aktarlar, vatandaşların bitkisel ilaçlara yöneldiklerini söylediler.

Aktarlar; “Havaların soğumasıyla bağışıklığın düşmesinin de alakası var. Talep artışı başladı, ilerleyen günlerde havaların soğumasıyla bu talep daha da artacak. Kış aylarında ister istemez insanların bağışıklıkları düşüyor. Bununla alakalı yoğun bir C vitamini desteği alınmasını tavsiye edebiliriz, bu durum doktorlarımızın da tavsiyesidir. C vitamini illa ki tablet, kapsül şeklinde almak zorunda değiliz; doğal yöntemlerle de alabiliriz” dediler.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Mücahit Özdemir