İSTANBUL (AA) - Fiat 500'ün, yeni ve tamamen elektrikli versiyonu 500e Türkiye’de satışa sunuldu.

Tofaş açıklamasına göre, Fiat’ın yeni ve tamamen elektrikli modeli 500e, zengin donanıma sahip "La Prima by Bocelli" versiyonu ile satışa çıktı.

Fiat’ın, 1957 yılında tanıttığı 500, Dante Giacosa tarafından tasarlandı. 2'nci Dünya Savaşı’ndan sonra Fiat tarafından uygulanan iddialı geliştirme ve yenileme stratejisinden doğan İtalyan halkına ulaşım özgürlüğü armağan eden birinci nesil Fiat 500, çarpıcı hikayesiyle otomotiv dünyasında özel bir yere sahip oldu. 2007 yılında geçmiş tasarım çizgisiyle bağını koruyarak yollara çıkan ikinci nesil Fiat 500, İtalyan moda ve tasarımının bir simgesi haline geldi. Bugün ise tamamen elektrikli versiyonu, gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri ve hızlı şarj seçenekleri ile sıfır emisyonlu ulaşımın ikonik modeli olmaya hazırlanıyor.

Sınıfının en teknolojk otomobillerinden olan 500e, yüzde 100 elektrikli sürüş deneyimini, 2. seviye otonom sürüş destek sitemleri ile bütünleştirerek zirveye taşıyor. Stellantis’in en çok satılan elektrikli modeli ve Avrupa'nın en çok tercih edilen elektrikli otomobillerinden biri olan Fiat 500e dünyaca ünlü tenor, Maestro Andrea Bocelli ve JBL ile iş birliği ile hayata geçen "La Prima by Bocelli" ile üstün bir ses deneyimi sağlıyor ve JBL "Sanal Mekanlar" (müzik odam, kayıt stüdyom, opera salonu, açık hava mekanım) teknolojisiyle donatılan, dünyanın ilk şehir otomobili olarak da otomotiv dünyasında fark oluşturuyor.

FIAT 500e La Prima hatchback gövde tipi 869 bin 900 TL, 3+1 gövde tipi 899 bin 900 TL, cabrio gövde seçenekli versiyonu ise 929 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla, "fiatonline" platformu ve tüm showroomlarda yerini aldı.

- Yüksek menzil, çoklu şarj seçenekleri

Fiat 500e, 42 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarıyla, WLTP normuna göre ortalama 320 kilometreye (km) kadar menzil, sarj süresini minimuma indirmek üzere 85 kW hızlı şarj özelliği sunuyor.

Selektör cezasına sosyal medyada tepki yağdı Selektör cezasına sosyal medyada tepki yağdı

Şehir otomobili segmenti kullanıcılarının günlük işe gidip gelmeleri için gerekli olan ortalama 50 km’lik menzil ise 5 dakikalık hızlı şarj ile dolabiliyor. Yine hızlı şarj özelliğiyle araç 35 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. Ayrıca lansmana özel, Mod 3 (Wallbox tipi) kabloya ilave olarak ev tipi prizlere uyumlu Mod 2 şarj kablosunu da sunan yeni Fiat 500e’de 7,4 ve 22 kW'lık Wallbox çözümleri aksesuar ürün gamında satışa sunuluyor. Yeni 500e'nin elektrik motoru 0 km/s'den 100 km/s'ye 9 saniyede çıkarken 0 km/s'den 50 km/s'ye 3,1 saniyede ulaşıyor.

Fiat 500e hatchback ve 3+1 gövde tipleri, panoramik cam tavanıyla dikkati çekerken, cabrio gövde seçeneği, Fiat Monogram açılır tavan dokumasıyla ilk nesildeki başarılı özellikleri standart olarak sunuyor. Ürün gamının üçüncü gövde seçeneği olan 3+1 ise ismini otomobilin sağ tarafındaki Magic Door olarak adlandırılan üçüncü kapıya sahip olmasından alıyor. 3+1, geriye doğru açılan kapısıyla, Fiat markasının tasarım konusundaki farkını yansıtırken arka koltuklara daha kolay erişim sunuyor.

- 8 yıl 160 bin kilometre batarya garantisi ile satışa sunuluyor

Fiat, 500e ile elektrikli otomobillerin dünyasını müşterilerle buluştururken bir dizi satış sonrası hizmetle de müşteri deneyimini destekliyor. Fiat 500e satın alan müşterilere, Tofaş güvencesiyle, 8 yıl 160 bin kilometre batarya garantisi sunuluyor. Ayrıca lansmana özel Mod 3 (Wallbox tipi) kabloya ilave olarak Mod 2 (Ev Tipi) şarj kablosu da hediye ediliyor. FIAT 500e sahipleri tüm bunların haricinde FIAT Yol Arkadaşım uygulaması üzerinden "Wat Mobilite" şarj istasyon gösterimi ve elektrikli araç dünyası hakkındaki bilgilere de hızlıca erişebiliyor.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, "Fiat elektrikli araç yolculuğunun ilk kilometre taşı olan ikonik 500’ün tamamen elektrikli modelini mart ayından itibaren Türkiye yollarıyla buluşturuyoruz. 500e La Prima, premium ve benzersiz tasarım ruhunu koruyan bir otomobil. Ayrıca bir elektrikli otomobilin sessizliğini, JBL'nin “Sanal Mekanlar” deneyimiyle tamamlayarak kullanıcısına sunuyor." ifadelerini kullandı.

Fiat 500e’yi, müşterilerden alınan iç görüleri de dikkate alarak üç gövde tipi ve tek bir donanım seviyesinden oluşan yalın bir ürün gamı ile satışa sunduklarına aktaran Aytaç, "500e’yi Türkiye pazarı ile araç bulunurluğu bakımından en doğru tarihte buluşturduğumuza inanıyoruz. Sadece lansman döneminde değil, sonrasında da bulunurluk anlamında en iyi şartları sağlamak için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Fiat 500e bu haftadan itibaren tüm FIAT bayileri ve markamızın online satış platformu 'fiatonline' üzerinden satışa sunuluyor. 500e La prima versiyonunu hatchback, 3+1 ve cabrio gövde tipleriyle müşterilerimizle buluşturuyoruz. Fiat 500e’nin Türkiye’de kısa sürede sevileceğine ve Fiat markasının satışlarında pozitif etki sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa