Kombinlerin en şık tamamlayıcı parçası olarak ön plana çıkan çantalar kıyafetlere uygun tarzlarda tercih edilir. Ancak kıyafetlerin yanı sıra kişinin vücut şekliyle de çantaların bütünleşmesi beklenilir.

Her vücut tipine farklı tarzda çanta önerilir. İşte vücut tipine göre çanta takma rehberi...

Minyon kadınlar

Kısa ve minyon yapıda ki kadınların büyük boy, kaba ve geniş iç hacimli çantalardan uzak durmaları öneriliyor. Bu kadınlara daha çok  kalçalarının altına kadar uzanan orta boy ya da küçük boy çantalar kullanmaları öneriliyor.

İnce ve uzun kadınlar

Bu vücut tipine sahip kadınların özellikle çok küçük çantalardan uzak durmaları önerililyor. Ancak genel olarak her tarza çanta bu vücut tipine yakışıyor.

Armut vücut şekline sahip kadınlar

Omuzları dar, kalçaları geniş kadınların kısa askılı ve dikkat çeken parlak renkli, orta boy ya da küçük boy çantalar kullanmaları öneriliyor.

Elma vücut şekline sahip kadınlar

Büyük göğüslere ve ayva göbeğe sahip kadınların kısa askılı çantalardan uzak durmaları öneriliyor. Uzun saplı omuz çantalar ya da messenger çantalar ile dikkati vücudun alt kısmına çekmeleri gerekiyor.

Atletik vücut şekline sahip kadınlar

Vücut hatları belirgin ve keskin olan atletik kadınların köşeli ve açısal çantalar kullanmaları önerilir. Aynı zamanda büyük ya da küçük farketmeksizin yuvarlak detayalara sahip ve aksesuar barındıran çantalar da bu tip kadınlara yakıştırılır.

İşçi elektrik akımına kapıldı İşçi elektrik akımına kapıldı

Editör: Sena ERDOĞAN