ŞOK'a Karcher Yıkama Makinesi, PS5/iPhone 15, Çamaşır Kurutma Makinesi, Samsonite Valiz Setleri geliyor! ŞOK'a Karcher Yıkama Makinesi, PS5/iPhone 15, Çamaşır Kurutma Makinesi, Samsonite Valiz Setleri geliyor!

Makyaj alışkanlıkları genç yaşta başlar ve kalıplaşır. Yıllar geçse de alışkanlıklar sabit olarak kalmaya devam eder.  İnce çizgileri, koyu renk halkaları ve diğer yaşlanma işaretlerini gizlemek için yapılan yanlış makyaj uygulamaları amacını aşar ve yaşlı görünüme neden olur. 

İşte yaşlı gösteren makyaj uygulamaları;

  • Nemlendirici veya "primer" da denilen makyaj bazı kullanmadan makyaja başlamak cildin ince çizgilerinin ve gözeneklerinin görünümünü artırır. 
  • Fazla fondöten kullanımı, kusurları saklamak yerine daha fazla kusurlu bir cilt görüntüsü ortaya çıkarır. Aşırı fondöten boşlukların arasına girer ve olduğundan daha yaşlı gösterir.
  • Sivilceyi ve gözaltı kusurlarını kapatmak için aynı kapatıcının kullanılması cildin farklı bölgeleri için yoğun bir görüntü ortaya çıkarır. Sivilce gibi yüksek kapatıcılı olan ürünün gözaltlarına uygulanmaması gerekir.
  • Su geçirmez maskaralar, akma yapmasa da güçlü formüller kirpikleri kurutur. Kuruyan kirpikler de yaş ilerledikçe daha hassas hale gelir. Daha hafif içerikli maskaralar tercih edilmesi gerekir.
  • Parıltılı far kullanımı kırışıklıkların içine girerek belirginleşmesine neden olur. Göz kapaklarınızın sarkık görünmemesini sağlamak için üst taraflara hafif tonlarda far uygulamak gerekir.
  • Dudaklar zaman içinde dolgunluğunu kaybeder. Ve koyu renkler, her şeyi olduğundan daha küçük gösterir. Dolgun ve canlı dudaklar için, canlı renklere sahip dudak parlatıcıları ve rujların kullanılması gerekir.
  • Yaştan dolayı çöken yanakları için toz ürünlerdense krem şeklindeki ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Parlak bir allık yüze genç ve canlılık getirir.
  • Sıkça alınan kaşlar zamanla hiç kaş çıkmamasına neden olur. Bu neden yaş aldıkça kaşları çok inceltmemek gerekir. Kaşta ki boşlukları doldurmak ideal bir makyaj için yeterli olur.
  • Cildin parlamasını önlemek için kullanılan pudra aşırı kuru bir görünüme neden olabilir. Biraz parlaklık ise cildin daha taze görünmesine neden olur. Bu nedenle aşırı pudra kullanımından kaçınılması gerekir.
     

Editör: Sena ERDOĞAN