Eviniz için yeni bir çamaşır makinası alacaksanız buliste sizlere bir rehber olabilir...

1-Samsung WW90J5475FW A+++

Hem can sıkıntınız geçsin hem genel kültürünüz artsın istiyorsanız bu siteler sizin için Hem can sıkıntınız geçsin hem genel kültürünüz artsın istiyorsanız bu siteler sizin için

Güney Kore merkezli bir firma olan Samsung teknoloji alanında ürün portföyünü daha da arttırarak gelişmiş modelleri çıkarmaya devam ediyor. Samsung’un çamaşır makinelerinde sunduğu uzun ömürlü kullanım ve sessiz çalışma tercih nedenleri arasında. Bir çamaşır makinesinin enerji sınıfına bakarken yanında ne kadar artı olursa o kadar iyi diyebiliriz. Samsung da bu modelinde enerji sınıfı A+++ olan bir makine ile elektrik ve su faturanızı ciddi anlamda azalmayı hedefliyor. Bu çamaşır makinesinin kapasitesi 8-11 kg arasında ve bu kapasite 4 kişilik bir aile için oldukça yeterli. Tek seferde ne kadar çamaşır attığınızı düşünürseniz kapasitesi bu aralıkta olan bir makine alarak kapasitenin yüzde 80’ını doldurmanız yeterli. Makine sessiz mi diye merak ediyorsanız yıkama yaparken 50 desibelde ve sıkma yaparken 74 desibelde çalışıyor. Geniş program listesinde her türlü kıyafete uygun olan yıkama sıcaklığını ve devir sayısını seçmek mümkün. Spor giysileri, sentetik, yünlü, bebek kıyafetleri, kot ve hassas giysiler bunlardan bazıları. LED ışıklı ekranından programları, ne kadar sürdüklerini ve hatta geçmiş yıkamalarınızı bile görüntüleyebiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumu: Çok araştırdım fiyatı ve performansı çok güzel. Samsung kalitesi kendini fazlasıyla belli ediyor. Çok fonksiyonel ve özellikle sıkmada bile çok sessiz. 3 gündür aralıksız kullanıyorum ve aşırı memnunum.

2- Bosch WGA142X0TR A+++

Avrupa’nın önde gelen ev aletleri üreticisi olan Alman firma Bosch, 1886 yılından bu yana evde hayatı kolaylaştırmak için makineler üretiyor. Firmanın işlevsellik özelliği ve kalite anlayışı bugüne kadar gelmesinde açıkça rol oynamış. Bosch elektrik ve su tasarrufu sağlayan bu çamaşır makinesinde çok daha az enerji ve su ile ne kadar iyi çamaşır yıkanabileceğini gösteriyor. 1200 devir olan bu makinenin kapasitesi ise 9 kg. Yıkama programlarına göz atacak olursak da pamuklu, yünlü, gömlek, bluz, hassas ve ipek gibi kıyafetlerinizi düşünen yıkama sistemleri var. VarioPerfect teknolojisini geliştiren Bosch, yıkama programlarını hazırlarken optimum sıcaklığı ve süreyi ayarlamayı sağlıyor. Hoşunuza gidecek ekstra özellikleri arasında Reload sayılabilir. Unutulan çamaşırlar için çamaşır makinesinde bu tuşa basarak ekleme yapabiliyorsunuz. AntiVibration tasarımı sayesinde makinenin yaptığı ses ve titreşim en aza indiriliyor. Bazen yanlışlık makineyi kapasitesinden fazla ya da dengesiz bir şekilde doldurabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için Bosch bir de dengesiz yük kontrolü özelliğine sahip. Kısacası ihtiyacınız olan her şeyi düşünen Bosch sizlere eksiksiz bir makine sunuyor.

Kullanıcı Yorumu: Hasarsız evime kadar ulaştı servis gelip hemen kurdu hiç problem yaşamadım. Çok güzel yıkıyor beyazlar ilk günkü gibi. Lekeleri çıkarıyor çok memnunum makinemden çok teşekkür ederim.

3-Samsung Addwash 

Tasarımına yenilik ekleyen Samsung bu modelde makine kapağının üzerine bir de küçük açılan bir pencere ekliyor. Eğer birkaç parça kıyafeti atmayı unuttuysanız makineyi durdurmadan bu küçük pencere üzerinden ekleme yapabiliyorsunuz. Sıkma ve yıkamada A enerji sınıfında olan bu çamaşır makinesi aynı zamanda kurutma özelliğine de sahip. Çamaşır makinelerine kurutma eklenmesi piyasada yeni bir sistem ve Samsung bunu hem sessiz hem de hızlı bir şekilde başarıyor. AirWash adını verdiği teknoloji ise hava kullanarak polen, bakteri ve mikropların hijyenik bir şekilde temizlenmesini sağlıyor. Hijyen buharı ise Samsung bakterilerin yüzde 99’a kadar azaldığını da öne sürüyor. Gözle görülen ve görülmeyen her türlü lekede Samsung yanınızda. Dilerseniz köpüklü suda çamaşırları bekletebilir dilerseniz de EcoBuble teknolojisi ile köpükle yıkama sağlayabilirsiniz. Çamaşır makinelerini belirli aralıklar ile temizlemek sizin için artı bir iş. Samsung bunu da düşünerek Kazan yıkama programını ekliyor ve tek tuşla makineniz ilk günkü temizliğinde.

Kullanıcı Yorumu: Çok güzel bir makine. Başta tereddütlüydüm. Çamaşır makinesine kuru atıp kuru çıkarmak sanki temizlenmiyormuş beklentisi vardı. Fakat hiçte öyle değil. Verilen parayı hak ediyor. Hassas bir makine. Kullanıldıkça ayarları daha iyi anlaşılıyor.

4- VESTEL CMI 76101

Vestel’in fiyat ve performans ürünü olan CMI 76101 modeli 7 kiloluk bir kapasiteye sahip. Ürünün öne çıkan özellikleri arasında tasarımda kullanılan geniş açılan kapak. Inverter motoru ile sessiz çalışan bu model aynı zamanda klasik pamuklu, yünlü, hızlı ve karışık yıkama programlarına ek olarak alerjileri olanlar için Alerji Uzmanı yıkama sistemini sunuyor. Polenleri ve alerjik partikülleri uzaklaştırarak hijyenik ve sağlıklı kıyafetleriniz Vestel ile hazır. Makine su almıyorsa ve su kesintisi yaşanıyorsa makine size bunu bildiriyor. Su taşma emniyet sistemi ve çocuk kilidi de makinenin özellikleri arasında. Kapasitesine bakılırsa çekirdek ailelerin tercihi olabilir. Fiyatına göre gösterdiği performanstan memnun kalacaksınız.

Kullanıcı Yorumu: Uygun fiyat yakalayıp almıştım, gerek servis kurulum hizmeti ve hızı gerekse ses performans açısından çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

Çamaşır makinesi satın alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Çamaşır makinelerinin program çeşitliliği, devir sayısı ve kapasitesi bakmanız gereken en önemli özellikler arasında bulunuyor. Kıyafetleriniz her yıkamada bir parça yıpranıyor ve doğru program seçimi bu yıpranmanın en aza indirilmesi konusunda önemli. Kapasitesinden fazla dolan çamaşır makineleri ise yeterince yıkanmayan çamaşırlara ve makinenin uzun vadede ömrünün kısalmasına neden oluyor. Kg bazında ölçülen çamaşır makinesi kapasiteleri 5 kg’den başlayarak 11’e kadar çıkabilir. Aile bireylerinize ve çamaşır yıkama sıklığına dikkat ederek doğru kapasiteye sahip olan bir çamaşır makinesini seçmeniz mümkün. Piyasada çok fazla model olması hangisinin ideal olduğu konusunda zorluk çıkarıyorsa listemize bakarak seçimlerinizi belirleyebilirsiniz.

Editör: Saliha Kara