Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade sözleşmeli er Salih Ay büyüdüğü memleketi Erzincan’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erzincan halkının büyük bir katılım gösterdiği cenaze törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da katıldı. Erzurum, Elazığ ve Sivas gibi illerden polis desteğinin sağlandığı cenaze töreninde güvenlik te üst düzeyde tutuldu. Erzurum karayolu, Terzibaba Camii’nde kılınacak cenaze töreni öncesinde 2 şeritli olarak trafiğe kapatılırken Salih Ay’ın ailesi, sevenleri ve Erzincanlılar cenaze töreninde acılı aileyi yalnız bırakmadı.

İl Müftüsü’nün cenaze namazını kıldırdığı Salih Ay’ın ailesinin de eksiksiz katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde teröre lanet sloganlarının atıldığı tören Salih Ay’ın 3. Ordu Komutanlığı Garnizon şehitliğine defnedilmesiyle son buldu.

Kavakyolu Gölcük Mahallesi’nde ikamet eden, Ay ailesi aslen Bayburtlu. Bayburt’tan da Vali, Belediye başkanı ve milletvekili boyutunda katılımın sağlandığı cenaze törenine Erzincan protokolü de yoğun bir katılım sağladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şehit babası Atilla Ay'ın elini cenaze töreni boyunca hiç bırakmadı. 

Doğu Gazetesi olarak, bir evin tek erkek çocuğu olan Salih Ay’a Allah’tan (CC) rahmet, sevenlerine ve Erzincan’a başsağlığı diliyoruz.

1m’ye kadar  zıplıyor; Sarıkız örümceği son zamanlarda sıkça görülmeye başladı 1m’ye kadar zıplıyor; Sarıkız örümceği son zamanlarda sıkça görülmeye başladı

ŞEHİDİN VEDASINA İLİŞKİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: Mücahit Özdemir