Bu durum gezegenlerin yüzeylerini ve atmosferini oluşturan renklerle ilgilidir. Kayalık bir yapıya sahip olan Merkür, oldukça ince bir atmosfere sahiptir. Volkanik aktivite nedeniyle kalın bir kaya ve toz tabakası ile kaplanmış ve esas olarak demir ve silika bileşiklerinden oluşan cıva, koyu gri bir görünüme sahiptir. Öte yandan Venüs turuncu-sarı görünüyor ve atmosferi esas olarak kalın bir karbon dioksit ve sülfürik asit içeren kalın bir bulut tabakasından oluşuyor.

Gezegenlerin Renkleri

Yüzeyinin yaklaşık %70'i sularla kaplı olan dünya, mavi güneş sisteminin üyelerine aittir. Bulutlar beyaz, okyanuslar mavi, dünya yeşil olduğundan ve açık kahverenginin dalga boylarını yansıttığından bu renkler dikkatli bir çalışma ile mümkün olacaktır. Mars, yüzeyinde demir bileşikleri ve toz parçacıkları bulunan kayalarla kaplı olduğu için kırmızımsı-turuncu görünüyor. Jüpiter'in atmosferinin çoğu helyum ve hidrojenden oluşur. Ayrıca su kristalleri, su damlacıkları ve amonyak kristalleri içerir. Ayrıca Jüpiter'in hızının saatte 600 kilometreyi aştığı fırtınalar da var.

Jüpiter'in yüzeyindeki soluk beyaz ve sarı renk, bulutlardaki amonyak kristallerinden kaynaklanmaktadır. Satürn'ün atmosferi Jüpiter'e benzer. Ancak gezegeni çevreleyen bir amonyak gazı tabakası, altındaki kırmızı bulutların rengini soluyor. Bunun nedeni atmosferindeki uranyum metanın mavi ve yeşil olmasıdır. Metan, 600 nm dalga boyuna sahip kırmızı ışığı emer ve ışık spektrumunun bir parçası olan diğer dalga boylarındaki ışınları yansıtır. Atmosferi Uranüs'ünkine benzeyen Neptün, açık mavidir. Bu renkte görünmesinin nedeninin, henüz tanımlanamayan bir maddenin atmosfere katkısı olduğuna inanılmaktadır.

A-101'e Dreame Vacuum Robot Süpürge, iPhone 14, WMW/FISSLER Tencere Seti geliyor! A-101'e Dreame Vacuum Robot Süpürge, iPhone 14, WMW/FISSLER Tencere Seti geliyor!

Editör: Doğu Gazetesi