Uçak ve otomobiller yolculuk süresini en aza indiriyor ve zamandan tasarruf yapıyor. Ancak zamanın daha yavaş akmasını isteyenler, özellikle nostalji severler tercihini tren yolculuğundan yana kullanıyor.

Doğanın içerisinde yavaş yavaş hareket eden trenin içerisinde film izlemek, kahve içemek, eşsiz fotoğraflar yakalamak ve doğanın keyfini çıkarmak inanılmaz bir keyif veriyor.

İşte trenin bu cezbedici yolcluğuna karşı koyamayanlar için Türkiye'nin en iyi tren rotaları...

1-Doğu Ekspresi

Türkiye'nin en uzun tren hatlarından biri olan Doğu Ekspresi, Anadolu'nun güzelliklerini keşfetmeyi vaat ediyor. Treni Ankara’dan kalkıyor, Kars’ta yolculuk sona eriyor. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçiyor. 

2-Toros Ekspresi

Toros Ekspresi, hergün Konya’dan Adana’ya ve tekrar Konya’ya dönüyor. Tren, yolcularına unutulmaz manzaralar ve keyif dolu anlar sunuyor. 

3-Konya Mavi Treni

 Konya’dan kalkan tren, İzmir’e varıyor. Tren yolculuğun sonunda Ege’nin serin rüzgarlarıyla buluşturuyor.

4-Güney Kurtalan Ekspresi

Türkiye’nin en eski rotalarından biri olan Güney Kurtalan Ekspresi, yol boyunca Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır ve Kurtalan gibi yerlerin keşfedilmesine olanak tanıyor.

5-İzmir Mavi Treni

 Ankara’dan hareket eden tren, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Manisa'ya ulaşıyor. Tren yolcularına adeta kültür ve doğa yolculuğu sunuyor.

6-Göller Ekspresi

Göller Ekspresi ile Isparta’dan İzmir Basmane’ye doğru bir yol haitası izliyor. Trenin ortalama seyahat süresi 8 saat 30 dakika sürüyor.

Soslu bulgur köftesi Soslu bulgur köftesi

7-Van Gölü Ekspresi

 Van Gölü Ekspresi, göz kamaştırıcı bir doğa manzarası vaat ediyor. Ankara’dan yola çıkan tren Bitlis Tatvan'a doğru ilerliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN